deutsch | english

Ungdomsboliger ved universitetet

I Kolding vil Oxdal A/S vil i gang med at bygge 77 ungdomsboliger mellem Designskolen og Universitet på Skamlingvejen. Det er JUUL ARKITEKTER AS som har tegnet byggeriet med ungdomsboligerne og Trolle Advokater er projektets rådgiver. Omtalt i Jyske Vestkysten 29.12.2011.


Ungdomsboligerne kommer til at ligge langs Skamlingvejen for enden af Buen.

Hermed kommer der en markant bygning som visuelt vil forbinde Designskolen med det nye universitet. Her opføres en bygning med 77 ungdomsboliger og fællesarealer, som ikke kun visuelt vil forbinde Designskolen med universitetet, men bygningen med de nye ungdomsboliger vil også som multimediabygning skabe en stærk forbindelse mellem Koldings mange studiemiljøer i området.


Bygningen  vil også skabe liv på ringgaden. Det er som om der de senere år har været en tendens til at alle nye bygninger på Koldings ringgadesystem skal vende væk fra ringgaden.  Ungdomsboligerne vender også livet ud mod ringgaden og kan dermed være med til at skabe et link fra ringgaden til studiemiljøet omkring Åen – man bliver også en del af den dynamik som er omkring knudepunkterne på ringgadesystemet, og vil derved også virke inviterende.


Bygningen opføres i 5 etager + en fri underetage ud mod Skamlingvejen. Underetagen udføres som et dobbelt højt rum mod Skamlingvejen og vil her indeholde café, atelierer og værksteder mv. udformet som ét stort multimedierum i 2 etager ud mod byens rum. En åben tagterrasse på den øverste etage giver adgang til mere afskærmede friarealer med udsigt ud mod havnen og fjorden.


 Stueetage mod Teglgårdsvej og balkonetage mod Skamlingvejen

Tags: , , , , , , ,